Ahojte,
potreboval by som poradiť s takouto vecou:
V náhodných intervaloch (niekedy raz za týždeň, niekedy raz hodinu) začne kurzor myši ísť dole, až zastane na spodnom okraji obrazovky. Pohybom myši nahor je možné s kurzorom pohnúť, ale on opätovne ide nadol.
Skúšal som reštartovať rôzne služby, či nastavovať myš pomocou xset, ale nič nepomáha. Ani výmena myši za inú (ešteže ich máme v rodine niekoľko).
Pomáhajú dve veci: 1. skok to iného tty (Ctrl+Alt+F1) a potom naspäť do grafického tty (Ctrl+Alt+F7) 2. reštart IceWM (napr. zabitím procesu IceWM).
Iný WM nemám, mohol by som doinštalovať a skúsiť, ale radšej by som zostal pri IceWM.
uname -a: Linux antix-tower 4.9.126-antix.1-amd64-smp #1 SMP PREEMPT Mon Sep 10 15:16:15 BST 2018 x86_64 GNU/Linux
Nemá niekto nejaký nápad, čo s tým?
EDIT: Skúšal som aj JWM wm, a robí to aj tam, takže to asi nebude spôsobovať WM....
USB port iný si skúšal.
Skúšal... Teraz som ešte doinštaloval xinput a všimol som si, že je tam pripojený ešte volant Logitech... Skúsim ho zakázať v xinput alebo odpojiť, čo sa bude diať...
No, volant by mal byť HID class Joystick, a Joystick sa nepoužíva ako kurzor myši cez tri päťčoťnice.
Prefúkni si špinu na snímači, a polož myšku na papier. Mne takto utekali optické myši ktorým sa zachytil vlas do snímača, alebo ktoré nemali rady lesklú podložku, vrátane lakovaného stola.
boze bicykel a uz aj ten pocitac ti to hovoril a aj tak sa nedas ostrihat ze ? kedy to pochopis ?
- No, volant by mal byť HID class Joystick, a Joystick sa nepoužíva ako kurzor myši cez tri päťčoťnice.
- OK, tak to predsa bolo v tom Logitechu...
este stale si nepripadas ako kokot...?
Nie, nepripadám. Ale prezraď, aký je to pocit si tak pripadať?
kratke vlasy dlhy rozum
Hlavne sa nikomu nechváť koľko cenťákov má ten tvoj rozum, a ani neposielaj selfíčko s tým tvojím vytiahnutým rozumom.
perverzak
OK, tak to predsa bolo v tom Logitechu - totižto tlačidlá na ňom a D-Pad sa tvárili ako ďalšie zariadenia a ten D-Pad sa nejako montoval do myši... Nuž čo, aspoň som sa niečo naučil.... ;)
no gamepady mne bezne funguju na ovladanie mysky, aj vo windowse aj linuxe aj android tv
Akože volant alebo joystick ti hýbu myšou podľa toho jak nakláňaš kormáň alebo paličku?
Nemyslím tým to 3D diaľkové ktoré v reále funguje ako myš. Myslím s tým polohovadlo reálneho joysticku, a nemyslím tým ani doplnkové programovateľné tlačidiá. Pretože ovládač pre joystick vyhodili z X Windows už pekne dávno.
Volant alebo joystick nerobia nič. Funguje iba D-Pad, ktorý je súčasťou volantu....
mne zvacsa funguje jeden z dvoch všesmerových joystickov ako ovladanie mysky (teda nie ten 4smerový - šípkový)
zväčša je tam dosť problém s citlivosťou a triafaním ale funguje to
dokonca to funguje aj cez steam link
momentálne mam iba xiaomi bluetooth gamepad alebo robili to aj iné čo som predtým mal (vždy na jednom z tých šesmerových joystickov)
*alebo=ale
Zdravím ďalšieho IceWMáka, svetu mier a IceWM do každej rodiny :)
mne kurzor chodil vdaka Ligitech klavesnici.
problem boli slabe baterky a pomohlo aj prepojenie do ineho portu.
Skus pozivat JWM a napis ci robi aj pri pouzivani toho.