Zdar všetci, hľadám alternatívu gmailu, keďže vlastný server nemám, najlepšie dáku free možnosť. Čo by ste navrhovali?
Alternativa gmailu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Zdar všetci, hľadám alternatívu gmailu, keďže vlastný server nemám, najlepšie dáku free možnosť. Čo by ste navrhovali?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Spoločnosť DreamWorks zverejnila zdrojové kódy svojho renderovacieho nástroja MoonRay pod open source licenciou Apache 2.0.
Zdroj: github.com
Nokia oznámila jeden z prvých lacných smartfónov so systémom Android navrhnutých na opravu doma, čo používateľom umožňuje vymeniť batériu za menej ako päť minút v spolupráci s iFixit.
Zdroj: odkaz
Špecifická distribúcia pre staré počítače, ktorá bola na puppy linuxe. Posledná verzia je z 30.1.2023.
Legacy OS je postavený na antiX / Debian Bullseye 64 Bit a momentélne je vo vývoji aj 32bitová verzia
Zdroj: Legacy OS
Tomáš Matějíček vydal nové verzie Slax v dvoch edíciách, 15.0.1 postavený na Slackware a Slax 11.6.0 na stabilnom Debiane.
Zdroj: Slax.org
Samsung vydal odporúčania na optimalizáciu MySQL pre beh na SSD. V dokumente uvádza aj benchmarky.
Zdroj: Samsung Semiconductor
15.1.2023 bola vydaná tretia minoritná verzia MX linux 21.
Zdroj: MX Linux
Vývojári linuxovej distribúcie OpenMandriva predstavili užívateľom novú rolling-release edíciu s názvom ROME. Táto edícia OpenMandrivy má vyplniť priestor medzi stabilnou a vývojovou vetvou s častejšími aktualizáciami softvérových balíčkov.
Zdroj: LinuxExpress
Po dlhej dobe bola dnes uvoľnená nová verzia Retro Virtual Machine(2.1.0). Jedná sa o veľmi zaujímavý emulátor ZX Spectra a jeho klonov. Okrem iných noviniek, dokáže nová verzia emulovať aj Sega Master System. Okrem podpory Windows a MacOS, je Retro Virtual Machine samozrejme dostupný aj pre Linux.
Zdroj: Retro Virtual Machine
Po dvoch rokoch vývoja oznámila vydanie desktopového prostredia Xfce 4.18, ktorej cieľom je poskytnúť klasický desktop, ktorý na svoj chod vyžaduje minimálne systémové prostriedky.
Zdroj: xfce.org
Podpora formátu JPEG XL bola odstránená z prehliadača Google Chrome / Chromium.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Osobne používam platený email hosting a stojí to tri pivá mesačne, čo pokladám za prijateľné. Používať Gmail rovnako pokľadám za zhovadilosť, keď už aj na Slovensku je dosť zadarmo alternatív, ktoré určite tiež špehujú, ale nebude to mať taký dopad.
Vieš aj poradiť ktorý platený, priznám sa nemám o tom absolútne žiaden prehľad
Nechcem robiť plateným službám reklamu, ale to čo spomínal WlaSaTy je zdarma a funguje dobre. 5GB je dostatočný priestor a používam túto službu ako druhý email.
A + 6 pív za doménu :)
Sú domény aj za nula pív, ale aj tá platená sa platí raz ročne. Takže doména za 6pív ročne :) a to sa oplatí.
Ale no, nekecaj. Používam už veľa rokov free email na centrum.sk, a nezdá sa mi že by upravovali ponuku reklám podľa komunikácie.
Momentálne mám zaplneného cca 4% z 5G. Registrácia s navýšením na vtedajšie 1G ma stála 2SK, a bolo to v čase keď 1G Gmail bol len na pozvánky. A ako krásne sa vyprofiloval.
Zadarmo, s POP i IMAP je napr. https://cock.li/ Iste, väčšina ponúkaných domén má podivné názvy, ale taký airmail.cc je, myslím, OK.
Ja som začal používať Tutanota 1GB free a v pohode funguje
Ten Tutamail sa mi páči aj mne, hneď som si ho nahodil do mobilu,,,
predpokladám že outlook.com nie je vhodná alternatíva
pozrel by som sa na:
https://cs.vpnmentor.com/blog/5-skvelych-alternativ-gmailu/
Outlook nie, čo som pozeral tie free tak max veľkosť mailu 50mb,potreboval by som niečo kde by som vedel poslať aj objemnejši mail.
To mi pripomína starý RoburNet.
No, s tým limitom 50M na mail (prílohy) nepomôžem. Nepoužívam.
https://protonmail.com/
Vďaka za podnety, idem sa na to pozrieť
Okream Gmailu používam ešte Mailo https://www.mailo.com/
protonmail alebo yandex
Už pár rokov používam @mail.com, zaregistrovať sa dá na https://www.mail.com/email/
možno hlúpa otázka, ale... čo presne ti na Gmaile nevyhovuje? alebo s čím nesúhlasíš?
Mierne ale isto ma štve že mi to ponúka reklamy aj na základe mailu. Viem je to zadarmo tak sa nemám čo sťažovať,ďalšia vec je, že v podstate celú mailovú komunikáciu mi môžu zmraziť, viď pár mesiacov dozadu keď sa vyhrážali Huawei že ich odpilia od gugelu a ostatných emerikanskych firiem. Na vlastný poštový server si netrúfam a asi by to ani nebola rentabilita.
to zmrazenie je sprostosť. bude to fungovať naďalej. išlo o to, že Trump nemá rád čínske značky a dosť ublížil huawei-u. ale robia sa tam teraz rôzne kompromisy. každopádne pôjde gmail a spol naďalej na akomkoľvek zatiadení.
Tým zmrazením myslel že mu odoprú prístup do pošty na ktorú niekto niečo nabonzoval, alebo AI zdetekovala akékoľvek ilegálne aktivity (*).
*) Ako napríklad ponuku predaja zemiakových lupienkov v bežnom balení do Bhutánu, vyhlásili embargo na dovoz igelitu.
Wlasaty to vystihol úplne presne. Čo sa týka Huawei toho som sa vôbec neobával, len som to dával ako príklad.