Ahojte, mám takú otázku, neviete ako vylepšiť fonty vo Wine? Používam dva softy pod Wine a fonty sú škaredé a dosť zle čitateľné, viď prílohu (FS manažér, FastStone Image Viewer). Vďaka za tipy,,,
Wine fonty
- 01.png (786.4 kB)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Skús do wine doinštalovať mscorefonts, inak si wine priradí niektorý z fontov linuxu. Mne sa zobrazujú písma celkom slušne. obrázok
MS fonty mám nahodené cez installer, v tom to nie je, rozmýšľam či ich netreba nejako nalinkovať do Wine, alebo pridať nejaké knižnice napr. cez Winetricks. Ale to len nahlas rozmýšľam, noo u teba je to o dobrý kus lepšie s fontami ako pozerám. Niečo si menil alebo to máš od default inštalácie Wine?
nepomohol by antialiasing?
Mám taký pocit že o bude len o vyhladzovaní písmien a zmene fontu,,,
Myslel som doinštalovať fonty do wine cez winetricks. Skúšal som to v základnom wine aj vo wineprefixe, kde je Photoshop a všade je to dobre.
A nepoužíva tá appka nejaký divný font, ktorý si dotiahla cez inštalačku?
Asi to používa Verdana.ttf
Wine som už roky nepoužil, ale malo by to o tej chybe niečo prezradiť na štandardný výstup. Wine je v tomto dosť ukecané. Ale ak je zbytočné sa do toho výstupu pozrieť, tak jediný spôsob bude strieľať naslepo. A modliť sa aby už konečne niečo z toho zabralo.
Ale na druhú stranu, neviem aký prínos má používanie prehliadača obrázkov vyrobeného pre iný OS. Ale, nemusím všetko vedieť.
Tiež nerád sviním Linux s iným softom, píšem nižšie že prečo FastStone viewer a samozrejme žeby som uvítal soft pod Linux s rovnakou funkcionalitou,,,
Nepoužívam ho ako prehliadač fotiek, na to mám primárne Nomacs, toto je čisto o úprave fotiek pri bezstratových orezoch,,,
Bezstratové orezy na jpeg nefungujú, ak sa netrafíš do blokov. Ale hádať sa nebudem, ten formát som kedysi študoval.
Na českej wikipedie je JPEG detailnejšie rozpísaný. Dúfam, že vie čo robí a nerobí úpravy s JPEG ak chce mať bezstratové zmeny za každých okolnosti. Lebo potom to nie sú bezstratové zmeny.
Nastav vyhladzovanie písma. Ja som robil podľa Wine#Enable_font_smoothing.
https://wiki.archlinux.org/index.php/Wine#Enable_font_smoothing
Tak som nahodil Winetricks, dotiahol cez neho fonty, cez skript zapol vyhladzovanie (ak vôbec) ale už mám také vyšľahané oči že netuším, či je tam rozdiel. Pozrite sa prosím na to, vďaka.
Podľa mňa nie. Zmaž .wine profil. Spustí aplikáciu. Daj tie príkazy z Wine#Enable_font_smoothing. A spusti. A všímaj si, pred a po, ako sa správa to ě v slove Napověda.
U mňa to vyzerá takto: http://leteckaposta.cz/509287257
Ešte som nevidel fungujúci link z leteckej pošty a kurňa na čo, keď to tu môžeš pridať ako prílohu.
Trochu som sa stratil, aké príkazy s Wine#Enable_font_smoothing a s akou syntaxou?
https://wiki.archlinux.org/index.php/Wine#Enable_font_smoothing
Vlož do konzoly obsah toho svetlomodrého rámčeka a daj ešte enter v konzole.
Jéé mimenku, to je odpoveď, fakt aj enter?
Áno. Po skopírovaní ešte stlačiť klávesu Enter.
Inak mám pocit že tot isté mi pridal do registrov aj ten skript, vymazal som všetky konfigy a vyskúšam nanovo, vďaka za tip,,,
Inak keď sa s tým hraješ, pre istotu si čekni či ti nebeží nejaká inštancia Wine.
Ja som už raz taký, snažím sa mať všetko doladené a keď mám čas tak sa zabávam a snažím sa prísť tomu na koreň. Ale asi sa na to vyprdnem, skúsim nájsť iný soft. Ako som spomínal jedná sa mi o bezstratové orezy fotografií a aby mi soft po uložení preklikol na ďalšiu fotku v priečinku. Je to celkom drina upravovať po akcii 100vky fotiek cez orezy a v tomto je FastStone super. Ešte skúsim pozrieť či rovnakú funkciu nemá XnView, ten je multiplatformový bez potreby Wine,,,
Ja som myslel, aby ti pri zmene parametrov neostalo Wine zaseknuté v RAMke z predošlého spustenia. Toto sa Wine občasne stávalo. Potom sa ti nemusia prejaviť zmeny nastavenia.
Žiadne zmeny nenastali ani po reštarte,,,
Linux nemusíš reštartovať, stačí napísať
a podľa čísla procesu
Zvyknem zabiť pohodlne procesy cez správcu úloh ale nič neviselo v pamäti. Len hovorím že som ho aj reštartol kdyby neco a žiadne zmeny,,,
Akú máš distribúciu?
Linux Mint
Ale všimol som si väčší prúser (až teraz), FS Image Viewer mi nezobrazuje názvy priečinkov a súborov. Len pre info používam ho k pohodlnému bezstratovému orezu fotografií po akcii, fakt pohodlná práca keď orezávam naraz cez 100 fotiek. Ak by som našiel vhodný Linux soft tak ho nepotrebujem,,,
Prepni zobrazenie súborov z Náhľad na Zoznam alebo Detailný zoznam.
Hromadné úpravy fotiek (vrátané orezania) zvláda digiKam.
Potrebujem bezstratové orezanie, aby mi soft po oreze fotky a uložení prepol na ďalšiu fotku, optimálne gtk alebo qt aplikácia. Nechcem do Xfce ťahať Kde apps,,,
Tak potom skus RawTherapee ak nechceš hromadné orezanie.
Zbytočne pomalý moloch,,,
A pri orezoch potrebuješ pozerať každú fotku, trochu nechápem ako by si to riešil hromadne,,,
Potom chceš kombináciu hromadného orezania s následným osobitným doladením zvlášť každej fotky?
Nie, to nie je hromadné orezanie, aby si orezal fotku potrebuješ ju predsa vidieť, aby si eliminoval to čo na fotke nechceš. Keď fotím akcie veľakrát na fotkách je to čo nechcem, preto to potrebujem orezávať. Noo a FS viewer je super v tom že si nastavím formát orezu, uložím si výsledok ako bezstratový orez a po uložení mi prelikne na ďalšiu fotku. Skús orezávať niekoľko stoviek fotiek za sebou a pochopíš o čom hovorím,,,
Pali mám nejaké otázky, teda dve.
Z akého formátu orezávaš?
A ešte jedna otázka, pamätá si orez z predošlej fotky, alebo musíš zas výrez označiť aj keby sedel?
Hromadné: Mám video návod. Z neho som si vybral snímky a teraz potrebujem vybrať oblasť z oknom. Zadám napríklad príkaz, že zo všetkých snímok vyberie oblasť a nemusím to robiť ručné každú zvlášť.
Pozrel som ten program ako orezuje FS Viewer. Ty chceš ten spôsob rozhrania.
Najbližšie máš k tomu s tým RawTherapee. Pri prvom spustení tam niečo robí. Ak to zavrieš a potom spustíš druhý krát už ide svižne.
Alebo rovno použi ten GIMP 2.10 pri práce v jednom okne. Ta verzia už zvláda spracovať viac ako 1B na farbu pixela.
Neviem, či je to až taký prúser, keď sa názov zložky a súboru sa zobrazí po zajdení naň myšou a pri orezávaní je názov súboru nad obrázkom.
Zobrazenie názvov funguje do verzie 6.5 obrázok Potom tam už pridávali funkcie na import videa a odvtedy sa názvy nezobrazujú, len po prejdení myšou.
To si skadiaľ na to prišiel? Pozri si screen, máš pocit že sa tam nezobrazujú názvy vo verzii 7.4?
obr
obr
obr
Ty si písal "Ale všimol som si väčší prúser (až teraz), FS Image Viewer mi nezobrazuje názvy priečinkov a súborov."
Screen som hodil z Windowsu a nainštaovanej verzii 7.4, podľa teba by sa tam už nemali zobrazovať názvy v tejto verzii. Zobrazenie názvov mi prestalo robiť po Wine v portable verzii 7.5. Spustil som ju teraz vo Windowse a názvy sa zobrazujú, tvoja teória nie je správna. Už to nejdem riešiť, vypustím asi Wine úplne a keď budem potrebovať robiť orezy nabbotujem do Widnowsu. To zobrazovanie názvov prestalo odrazu a všimol som si to až keď som riešil fonty,,,
Myslel som si, že sa rieši funkčnosť v linuxe a nie dávať sem na pomýlenie screen z windows.
Počuj ty pomýlenie, len som si chcel overiť tvoje tvrdenie o verziách,,,
Tvrdenie o verziach bolo myslené samozrejme pre Wine, neviem ako si prišiel na to, že je to pre windows. Ale asi platí porekadlo "Múdremu neraď a mocnému nedvíhaj"
Pripomínaš mi jedného človeka, ktorý hneď chrlí x komentov a myslí si že mu všetci rozumejú. Skús sa vyjadrovať vecnejšie a nie rozpisovať pochody do x odpovedí. Ani nejdem už reagovať na teba, ty verzia pre Wine,,,
Neviem, čo je na tom nepochopitelné, ak chceš, aby sa v náhľadoch zobrazovali názvy priečinkov a súborov, treba nainštalovať max verziu 6.5 obr1 Ak stačí, aby sa názvy zobrazovali len po prejdení myšou, tak aj vyššiu verziu obr2 Samozrejme hovoríme o inštalácii v Linuxe cez Wine!
Stále používam rovnakú portable verziu a dám krk na to, že sa predtým názvy zobrazovali. Ono je to použiteľné aj vo Wine po zmene panelov bez náhľadu minatúr tak ako si písal, vďaka za tip,,,
Vo FSViewer sa mi páči možnosť upraviť obrázok v niektorom z iných nainštalovaných programovobr1
To má aj Geeqie.
Ak do toho dlhší čas kukáš, možno by sa skôr hodila tmavšia téma obr2
ja by som uvažoval o virtuálke s windowsom, s takýto programom by to malo bežať pomerne plynule
ja takto používam MS OFFICE a niekedy aj zabudnem že som vo virtuálke
používam virtualbox a w10 na ntb s i5-2410M (2.3Ghz) a 8GB ramky a všetky dáta mám na sieti
Mám virtualku so 7kou na disku, úplne som na to zabudol. Dualbot mám len kvôli WoT a pár softom na fotky,,,
Ok vyriešené, nechce sa mi už zabávať s Wine tak som hodil portable verziu do virtualky s Windowsom, vďaka za tipy :-)