nazdar
mám taký divný problém, po uspatí mi manjaro (s KDE) v nastaveniach zvuku (aj v lište aj v samotných nastaveniach) zobrazí asi 7 krát tú istá zvukovku (vstavanú na doske)
pri normálnom štarte mám na výber 3 zvukovky (screen v prilohe):
1. HDMI/DisplayPort 2 (TU106 High Definition Audio Controller Digital Stereo (HDMI 2))
2. Digital Output (S/PDIF) - externá zvukovka zapojená cez optický kábel
3. PulseEffects Sink - to pribudlo poslednou aktualizáciou a je to nepodstatné
ale ak pc uspím a zobudím, stále mám voľby 2. (S/PDIF) a 3. PulseEffects Sink, ale voľba jedna sa premenuje na:
TU106 High Definition Audio Controller Pro
a mám ich niekoľko, každú s iným číslom (vid screen 2)
reálne mám DP z nvidia grafiky zapojený do monitora, cez ktorý ide aj zvuk do reprákov monitora (nikdy to nepoužívam) ale fungujú všetky tie TU106 zvukovky (aj po normálnom štarte aj po uspatí) a zvuk ide z repro monitora
do vstavanej zvukovky mám zapojený len analógový mikrofón a optický kábel (pre tú externú zvukovku)
nebol by som si to ani uvedomil, ale všimol som si to preto že občas večer prepínam na BT sluchadla (keď sa chcem izolovať a uzavreté slúchadlám mám len BT) a problém je len ten že v tej kope zvukoviek ich musím dlhšie hľadať (problémy moderné sveta, že?)
BT sluchadla aj USB zvukovka ktorú som teraz testoval sa správajú korektne a aj po uspatí sa zobrazia len raz, rovnako ako ten optický výstup na externú zvukovku
zaujímalo by ma čím to môže byť ? nestretol sa stým niekto ?
skúšal som hľadať aj na fórach ale nič podobné som nenašiel, len problémy s nefungujúcim alebo miznúcim zvukom (čo nie je môj prípad)
prípadne viete mi poradiť ako odstrániť tiez duplicitné zvukovky aby mi ich nezobrazovalo
Dobre to KDE vyzerá.
Skús tie systémové nastavenia spustiť z príkazového riadku, či tam nehádže nejakú chybu.
skúsil som otvoriť systemsettings cez terminál po normálnom štarte a po uspatí a prepnúť sa k zvukovým výstupom a obidva krát vypísala toto:
$ systemsettings5 file:///usr/share/kpackage/genericqml/org.kde.systemsettings.sidebar/content s/ui/SubCategoryPage.qml:157:9: QML Connections: Implicitly defined onFoo pr operties in Connections are deprecated. Use this syntax instead: function on Foo(<arguments>) { ... } file:///usr/share/kpackage/genericqml/org.kde.systemsettings.sidebar/content s/ui/SubCategoryPage.qml:147:9: QML Connections: Implicitly defined onFoo pr operties in Connections are deprecated. Use this syntax instead: function on Foo(<arguments>) { ... } file:///usr/share/kpackage/genericqml/org.kde.systemsettings.sidebar/content s/ui/introPage.qml:109:27: QML IntroIcon (parent or ancestor of QQuickLayout Attached): Binding loop detected for property "minimumHeight" file:///usr/share/kpackage/genericqml/org.kde.systemsettings.sidebar/content s/ui/introPage.qml:109:27: QML IntroIcon (parent or ancestor of QQuickLayout Attached): Binding loop detected for property "minimumHeight" QQmlEngine::setContextForObject(): Object already has a QQmlContext file:///usr/lib/qt/qml/org/kde/kirigami.2/private/globaltoolbar/PageRowGloba lToolBarUI.qml:65:9: QML RowLayout (parent or ancestor of QQuickLayoutAttach ed): Binding loop detected for property "maximumWidth" file:///usr/lib/qt/qml/org/kde/kirigami.2/private/globaltoolbar/PageRowGloba lToolBarUI.qml:65:9: QML RowLayout (parent or ancestor of QQuickLayoutAttach ed): Binding loop detected for property "maximumWidth" file:///usr/lib/qt/qml/org/kde/kirigami.2/private/globaltoolbar/PageRowGloba lToolBarUI.qml:65:9: QML RowLayout (parent or ancestor of QQuickLayoutAttach ed): Binding loop detected for property "maximumWidth"
skor dmesg pred a po...
Tu žiadna chyba nie je.
Skús mrknúť na to čo hovorí Samo.
Ešte doplním, týmto som chcel vylúčiť chybu v KDE, evidentne to produkuje Lennartovina. Ono to väčšinou funguje OK ak sa to nejakom HW nerozsype.
tak dnes malo manjaro veľkú aktualizáciu (vyše 300 balíkov) a už to nerobí
len ak by sa niekto veľmi nudil (alebo ak to zacne robit znovu) prikladam vystupy z dmesg
jeden po celodennej praci (to ešte ukazovalo tie duplicitne zvukovky a bolo to pred aktualizáciou) = poniekolkychupstiach.txt
druhý po normalnom štarte (už po aktualizácii)
a tretí po uspatí a zobudení (po aktualizácii bez duplicitncýh zvukoviek)
Nič zaujímavé tam nie je. Takže na systémovej úrovni všetko OK, Najskôr sa to vrství v KDE, skúsil by som to nahlásiť tam ako bug.
Prípadne skús čo vypíše:
pri rôznych stavoch.
Aha, už to nerobí, no tak fajn.