damove, panove dostal som Fujitsu Primergy TX1310 M3 ale nedarí sa inštalácia debianu. Mam pocit , že ani nepôjde. Dočítal som sa len o inštalácii server Ubuntu. Nemá niekto znalosti ako na to ďakujem
Debian na Fujitsu Primergy TX1310 M3
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Keď napíšeš "nedarí sa mi inštalácia Debianu", tak to je príliš málo informácií. Popíš bližšie, čo si robil a kde nastal problém.
P.S. tento PC má Red Hat certifikovaný hardvér. Čudoval by som sa, keby tam nešiel nainštalovať Debian. Možno je problém iba v nastavení UEFI.
Ospravedlňujem sa. Bolo to už neskoro v noci keď som písal. Neskôr som si spomenul na podobný problém Je to UEFI. Musím zistiť ako na to. Podľa návodu securd boot: disabled a hľadať kde sa aktivuje SATA.
https://linuxos.sk/clanok/uefi-v-kocke-pre-bfu/
Dík, USB som tak mal Našiel som možnosť prepnúť z UEFI na Legacy. Keď som xel uložiť zmeny tak vypli prúd a celé sa to zrezetovalo. Pred tým som mal možnosť vybrať v Boot Option UEFI: IP4, IP6, USB, DVDRAM To všetko zmizlo ale ostalo nastavené na Legacy a už inštalujem Debian11 ďakujem za pomoc
Ak budeš do budúcna chcieť dualboot s Windows opravte ma ale mam pocit že windows pracuje na UEFI budeš musieť vždy prepnúť v biose nastavenie aby si šiel tam kde chceš. Ja by som sa posnažil a naištaloval linux na UEFI ale keď neplánuješ windows tak to maš asi jedno..