KTeaTime
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Protimonopolný úrad zaujal stanovisko k problematike vypínania českých staníc u slovenských poskytovateľov televízie.
Zdroj: Vo svete IT
Projekt SK-Spell hľadá programátorov pre dokončenie prechodu na PHP8.x pre projekty Synonymický slovník / SK-Openthesaurus a Online Slovníky / Glossword. V prípade ochoty pomôcť využite issue tracker na Githube alebo napíšte email na zdposter at gmail.com.
Zdroj: sk-spell
V dňoch 15.3.2024 - 17.3.2024 sa na FIIT STU Bratislava uskutoční šiesty ročník stretnutia Python komunity na Slovensku.
Zdroj: 2024.pycon.sk
Odskúšaný postup vytvorenia externého disku s Linuxom.
Zdroj: YOUTUBE NEXTECH
Jedna z mojich obľúbených distríbúcií, ktorú som používal, je opäť vo vývoji.
Už to ale nie je obmedzené veľkosťou 50MB na inštalačný obraz.
Zdroj: Damn Small Linux 2024
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
ako dlho sa vari Golden Yunan a aka tepla musi byt voda?
ako dlho sa vari caj na rusky sposob v samovare?
Hodím sem takú zaujímavosť, že chuť pomarančovej šťavy má za úlohu zakryť odpornú chuť čierneho čaju.
To je asi všetko čo viem o Earl Grey.
Jasmínový čaj
Príprava neni vôbec jednoduchá. Okvetné lístky sa zbierajúskoro zrána, kedy sú najčerstvejšie a skladujú se na chladnom mieste. Jasmín sa spracováva v nočných hodinách, pretože iba vtedy sa kvety úplne otvoria a sladko voňajú. Tesne pred tým, než sa roztvoria sa položí k lístkom sušeného zeleného čaju a spoločne sa dosušia. Usušený čaj prelejeme vriacou vodou a necháme vyluhovať cca. 6 minut.
samovar na usb, bol si s tym uz u psychoterapeuta?
mimochodom, vecsina ludi ktorych poznam a pouziva linux ma zalubu aj v dobrom caji. taketo programy nesluzia primarne ako pseudozbytocna kucharka na sackovany piggi caj ale ako informacia na kolko ma zohriat vodu v kanvici (odhadom podla hluku uvolnujucich plynov :) a aby to cloveka upozornilo kedy ma ten caj vytiahnut. dost casto sa stava ze preluhovany caj potom zhornke. najcastejsie to clovek neodhadne pri jasmine a potom sa to fakt neda pit.
ano, niekomu sa to moze zdat zbytocne ale ja tam nepatrim. kedysi som si planoval spravit nieco podobne ale potom som sa na to vytoto. predsa len cvik je cvik :-)
ps.: dalsie typy varenia caju (zalievanie na viac krat a podobne) uz vynecham ...
zatial som videl len jeden varic ktory bol ako tak pouzitelny. Jednalo sa o komp do ktoreho vsetkych slotov boli napchane USB karty a cele to bolo zdrotovane, no proste dokaz moznosti, to si ten caj mozes radsej ohrievat nad cpu, to ma vyssie teplotne vyzarovanie.
PS.: najvecsiu haluz co som videl do kompu, bol destialtor vodky ktory chladil CPU na standardnej teplote ~75C.
keby ta utilitka zvladala casy varenia zo vsetkych cajovych provincii, spokojnost uplna...
No viac ti o ňom nepoviem. Snáď že voda nesmie byť úplne vriaca. Neviem ti o ňom viac povedať.
O tom čaji na ruský spôsob:
8 čajových lyžíc čaju, vriaca voda, mlieko, kockový cukor, presladené ovocie alebo zaváraninu, podľa chuti citrónová šťava alebo smotana
Čaj nasypeme do vopred zohriatej nádoby, zalejeme vodou, necháme 5 minút lúhovať; potom esenciu prelejeme do čajovej konvice.
Každý si sám naleje do hrnčeka hotovú esenciu a doleje ju vriacou vodou. Podľa chuti je možné pridať citrónovú šťavu alebo smotanu (kondenzované mlieko). Ruský čaj sa pije cez kocku cukru. Cukor môžeme nahradiť presladeným ovocím alebo zaváraninou.
a ten rusky caj sa moze varit nielen 5 minut ale aj zopar hodin, rusko je velke samoderzavie.
Jen poznámka o pití přes cukr: Ruský cukr byl ve velkých podlouhlých samostatně balených kostkách, ze které se kousek odlomil zuby a přes kousek kostky se srkal čaj, někdy z podšálku (aby rychleji vychladl). Bylo to proto, že cukr byl velmi tvrdý a špatně se rozpouštěl. Jinak Rusové pijí čaj z broušených (nebo jen zdobených) skleniček v cínovaném zdobeném držáku (zdobení tepáním a gravúrou) a pokud se přidává zavařenina, nejlepší je klikvová :-)
Description: KDE utility for making a fine cup of tea
uz len z haluze si ho idem zkompilovat :D