od kedy používate linux
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Kedze som tvor zvedavy, tak mi linux nedal pokoj a vidina niecoho noveho neprebadaneho ma donutila tahat 4 DNI boot cd ubuntu.
Takze od JUNA 2006 kedy vyslo Ubuntu 6.06 sa linuxu venujem aktivne az do dnesneho dna...a aj budem...az ma nieco znova neobjavim co je neprebadane :)
Tam som nainstalovat moj uplne prvy linux ktory som si v skole stiahol na niekolkych disketach z netu, bol to taky co sa bootoval z dosu. Vyrobil ho nejaky chorvat, srb alebo slovinec + vsetka dokumentacia v tej jeho reci, proste parada, na meno linuxu si uz nespomeniem, dalo sa tam doinstalovat FPC (1.0.4) co bolo v podstate jedine co som potreboval.
Potom sa mi podarilo zohnat RedHat 5.1 na ktorom som frcal asi 2 roky, no a potom uz to islo rad za radom, RedHat 7.2, FedoraCore 4 az som nakoniec zakotvil u Slackware 10.2 a teraz Slackware 11.0 a samozrejme Vlastne distro.
datovat asi od 1999 kedy som si nahodil Monkey linux teda umsdos ale potom siel redhat 6.0cz ale windows mam doteraz
a cakam na reactos
v buducnosti mozno haiku
Spokojnosť? je
Nevysporiadal som sa u M2007 so sieťou, ale kým to nejde tak sa s tým budem zaoberať. A keď to pôjde? bude ďaľší problém, ktorý musím vyriešiť.
Dúfam, že sa čoskoro objaví 2007.1
A okná? To je pre tých, ktorí sa chcú hrať a kupovať stále výkonnejší hardware. V poslednej poznámke asi dodám - opýtal sa niekto oknára, či vie čo je to príkazový riadok a jeho príkazy?
Tým myslím - núti vás to "nemyslieť"...
Linux používam na notebooku od septembra 2006. Na desktope mám winXP kvoli špeciálnym programom, ktoré pod linuxom nejdú.
Na notebookoch som to skusal velmi malo. Nevlastnim ziaden.. ;)
Druhý Pokus - Nejaký Mandrake, po menej ako dvoch dňoch išiel preč.
Tretí pokus - rôzne live CDs, dlhú dobu som používal Mandrivu One 2006 na tlačenie, keďže Windows vytrvalo odmietal akceptovať tlačiareň.
Štvrtý pokus - Mandriva 2007 Free, nainštaloval som ju krátko po vydaní a odvtedy ju mám.
OT: Zaujímavé je, že vo Windows som zúril pri všetkom, vrátane písania jednoduchých textových súborov a teraz zúrim oveľa menej. Totižto teraz mi pri používaní textového editoru počítač nemrzne.
1999 - RH 5.2 - prva instalacia, skuska na desktop
1999 - RH 6.0 a 6.1 desktop
2000 - RH 7.0 - 7.3 desktop + server
2001 - 2003 -mandrake - v tej dobe IMHO asi to najlepsie na desktop
2003 - 2006 - kvoli specialnej aplikacii M$Win desktop, server chvalabohu linux
no a minuly rok konecne zmena zamestnavatela a teda aj OS.
skusal rozne distra aj *BSD, ale moja volba padla po dlhych uvahach na gentoo. zatial vyhovuje a nebanujem.
mam ho na mojom milovanom notebooku.
Asi pred dvomi rokmi som nahodil na book popri Windowse Mandrake 10.1, po 2-3 mesiacoch som rozbehal modem a iné záležitosti a odvtedy používam single Linux.