KMail - Dve emailová kontá

Sekcia: Aplikácie & Desktop 23.04.2007 | 15:45
Avatar Tilk Kubuntu 6.06  Používateľ
Používal som vebové rozhranie Gmailu, no nedávno som prešiel na KMail. Požívam dve emailové kontá. Gmailové + daľšie, na ktorom som mal nastavené preposielať všetku poštu do Gmailu. Keď som v ňom odpovedal na mail, ktorý mi prišiel na túto druhú adresu, automaticky mi ponúklo aj z nej odpísať. Tzn. tomu, kto ma kontaktoval na jednu adresu, prišla odpoveď z nej, kto na druhú, dostal odpoveď z nej. Samozrejme v kolóne odosielateľ som to mohol zmeniť aj ručne. Hlavnou výhodou bolo, že som mal všetky maily pohromade v jednej schránke, no pre okolie som vystupoval s dvoma samostatnými adresami.

Toto chcem dosiahnúť v KMaili. Prichádza mi naň síce pošta z Gmail servera. tj. z oboch adries, no keď odpisujem alebo píšem novú správu, mám k dispozícií iba Gmail adresu. Mohol by som síce preposielanie v Gmaili zrušíť a pre druhú adresu si vytvoriť v KMaili druhé konto, no to by som musel spravovať dve kontá samostatne a ja chcem mať maily z oboch adries v jednej schánke a len pri odosielaní mailu si vybrať, z ktorémo má byť mail odoslaný. Ako teda postupovať?
    • Re: KMail - Dve emailová kontá 23.04.2007 | 15:53
      Avatar georw Ubuntu 12.04  Používateľ
      Pouzivam sice Thunderbird, ale musi to byt rovnake aj v KMaily. Ak si vytvoris novy account pre novu e-mail adresu, bude ti to vsetko chodit do KMailu z obidvoch mailovych adries. Tie mailove konta su fyzicky na nejakom mail servery a KMail ich odtial stahuje. Z KMailu potom mozes posielat maily cez obidve mailove adresy. KMail tvoju spravu posle na prislusny mail server, ktory to odosle dalej.
      • Re: KMail - Dve emailová kontá 23.04.2007 | 16:04
        Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
        do identity si pridaj len ucty ... a nastav si k nim aj SMTP ... pri odosielani si de facto len urcis, cez ktoru adresu sa to ma odoslat ... ja to mam takto ...
        • Re: KMail - Dve emailová kontá 26.04.2007 | 00:59
          Avatar Tilk Kubuntu 6.06  Používateľ
          Aha, takže jedna identita ale dva účty že? Hmm, už jr to jasné, dík. (Inak, čo to je za tému hlavného panelu v KDE, neviem takú nájsť - myslím hlavne ten štart... A ako sa ti podarilo ikony vedľa štartu dať do dvoch radov pod seba?)