Môj pohľad na linuxos.sk

25.10.2020 | 12:00 | Dušan_Kreheľ | Dušan Kreheľ

Postupne prejdem svoj názor a postrehy na terajší linuxos.sk. (⒉ verzia dokumentu)

Kód portálu linuxos.sk

Kód portálu je naprogramovaný v Python, čo nepokladám za najlepšiu voľbu. Rozumiem, že prečo bol práve zvolený Python. Zrejme pôvodný vývojár zvolil tento programovací jazyk, nakoľko vtedy v tom programovacom jazyku vedel najlepšie programovať alebo sa chcel v Pythone naučiť/zlepšiť (a zužitkovať nadobudnuté vedomosti v svojej budúcnosti).

Nesprávna voľba preto, že v súčastnosti je nedostatok programátorov v Pythone. Takže malá šanca, že sa nájde niekto nový, ktorý sa bude programátorský realizovať na portále. Python nie je C-like syntax (voči C, C++ alebo Java), takže žiakov strednej a vysokej školy to nebude samovoľne programátorský osobné makať sa v Pythone (pokiaľ ho niekto nepoštuchne trochu).

Trochu je výhovorka, že nestíham, nemám čas. Tak buď to prenechám niekomu inému (projekt alebo kód), alebo niekoho mentorujem (zaučím), ktorý sa na tomto kóde realizuje (učenie vo voľnom čase, vyplnenie prázdnin, získanie praxe do životopisu, náhrada praktickej maturity na strednej škole, alebo realizovať niečo ako bakalárka či diplomovky).

Vízia a vývoj portálu

V portále chyby vízia alebo charizmatický ľudia s víziou. Proste projekt beží zväčša na úspechu minulosti a ľudia vo vedení (v praktickom realizovaní) udržiavajú.

Zaostalosť moderných trendov ‒ hlasovanie príspevkov, označenie správne odpovede alebo možnosť voliť páči-nepáči.

Žiaden oficiálny kontakt na hlavného portálu.

Ľudia na portále

Vplyv niektorých ľudí nezodpovedá zodpovednosti. Proste ľudia skrytí za anonymitu si robia čo chcú (Ako by sa asi tak správali v realite v rovnakých situáciach?). Takže niekedy ako malé deti. Naťahovanie sa, kto má pravdu, kto je rýchlejší, alebo ukazovanie na druhého prstom, resp. jeho chyby, alebo neprijať druhého takého, aký je teraz samotný. Ale napísať niečo iné, vytvoriť kvalitný blog alebo článok už nie. Byť ako pirát. Prísť, vyrabovať (robiť si čo chcem) a odísť. Ale keď už treba niesť dôsledky a prebrať zodpovednosť, tak nič.

No na druhej strane, viesť to nie je pre každého. Je to aj nepríjemné. Vždy sa nájde niekto nespokojný, komu to nebude stačiť. Kto za vďaku, čo si Ty činil, Ťa po bude napríklad ignorovať (niekedy ani používateľ nevie, čo také administrovanie vyžaduje). Takže znalý človek sa nebude do toho hrnúť, kým to ozaj nebude vážne chcieť. Prípadný človek sa môže iným veciam venovať, kde to od neho tak veľa nečaká (napr. sociálne siete alebo hry). Takže to môže aj administrátorov očakávať aj verbovanie ľudí do týchto čínosti.

Administrátori, nech prípadne nemíňajú čas na niečo nie absolútne nevyhnutné (napríklad anonymné spamovanie dôsledkom anonymného prihlasovania), ktorý by tak čas netrávili, ak by sa iné veci zmenili.

Ľudia sa v čase vyvíjajú, takže nedívajte sa na nich zaškatuľkované.

Nehrniem sa odporúčať tento portál, ak je dovolené, tolerované a výskyt prípadné prehľadaný, keď sa stane to, že si niekto podá nováčika alebo opytujúceho. Prípadne jedinci nevedia často, čo „zo sebou“. Resp. nemám viac-menej garanciu štandardu vhodného/slušného správania. Potom niekto so zlou skúsenosťou pôjde inde.

Spozorovaný portál

Portál je spozorovaný. Ak by si človek sám platiť, možno by si vážil viac čo ma a následne by aj kalkuloval, či to ma cenu alebo nie.

Prípadne by sa možno viac snažil o zvyšovanie efektivity, ak sa portál „fláka“.

Subdomény

Prečo neponúknuť nejakú subdoménu (napr. moj_projekt.linuxos.sk) nejakým pekným IT projektom, kde ľudia by si boli samy pánmi, ak im to vyhovuje.

doména linux.sk

Ma doména linux.sk hodnotný obsah (rečnícka otázka)? Je vhodne presmerovanie na linuxo.sk?

Premárnené príležitosti

Portál najskôr nemá šancu konkurovať českým a anglických portálom v publikovanej činnosti, ale ani naplno nevyužíva čo má dostupne:

Skrátené prečo tu chodiť? Čo hodnotné? Čo tu je pilierná ponúka?

Praktické varovanie

Úspech a kvalita tiež zákonite negarantujú trvácnosť. Viď niekdajší portál s kvalitným portálom a hojne navštevovaným IRC kanálom ‒ portálu blackhole.sk (viď archív blackhole.sk).

Linuxový portál linuxon.sk

V čase zvykania portálu linuxon.sk som bol proti vzniku, ale potom som bol rád že bol. Mal/obsadil svoje miesto na slovenskej linuxovej scéne a nerád som nakoniec bol, že (náhle) skončil.

Iba v bodov

Záver

Nesnívajme. Niekedy sú veci také aké sú. To je ako skôr narážka ku správaní ľuďom.

    • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 12:08
      Avatar Dušan Kreheľ Debian  Používateľ
      (trebárs si chcem zmeniť mail 😉)

      Dá sa zmeniť v nastaveniach profilu 😉.

      človek z Prešovského kraja
      • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 14:12
        Avatar distefano wattOS, Xubuntu minimal,  Používateľ

        Dusan, sorry, ale fakt mi dalo zabrat, aby som ta ako tak pochopil, musel som doplnovat a menit slova a hladat spravne pady, aby tvoje tu napisane vety nadobudli hlavu a patu. Tebe bud preskakuju myslienky alebo uplne kasles na sklonovanie a gramatiku, coho vysledkom je potom tazko zrozumitelna slohova praca, hodna nejakeho stvorkara ZS. Chces byt adminom a pomoct tym, ktori to tu tahaju? Alebo, o com si tu pojednaval? Ano, prepac, ani ja nepouzivam znamienka /viem preco/, interpunkciu ale zo zasady dodrzujem a nie som ani zaryty slovencinar.

        • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 17:04
          Avatar Dušan Kreheľ Debian  Používateľ
          Chces byt adminom a pomoct tym, ktori to tu tahaju? Alebo, o com si tu pojednaval?

          Blog ber tak, že ja to vidím tak. A som zvedavý akú prípadne odozvu bude mať. Pokiaľ Ti mám odpovedať, na čo sa pýtaš, tak nič nie je isté. Takže nič v tomto okamihu neočakávaj. Blog je analýza, čo som vypozoroval a nepriamo je to akcia na podnietenie alebo vyjadrenie sa kompetentných o čom píšem (resp. tému). Prípadne nech sa zamyslia (kedže nekladiem priamo otázku, tak je to v poriadku, ak sa nik nevyjadri).

          Dusan, sorry, ale fakt mi dalo zabrat, aby som ta ako tak pochopil, musel som doplnovat a menit slova a hladat spravne pady, aby tvoje tu napisane vety nadobudli hlavu a patu. Tebe bud preskakuju myslienky alebo uplne kasles na sklonovanie a gramatiku, coho vysledkom je potom tazko zrozumitelna slohova praca, hodna nejakeho stvorkara ZS.

          Začal som písať včera v druhej časti dňa, v noci som si to opäť prešiel a ešte raz pred zverejnením. Dosť som to aj menil. Nepísal som najlepšie text blogu, kedže som dosť používal zložitejšie súvetia (čim jednoduchšie vety, tým ľahšie na porozumenie). A dosť som text menil, a keď zmeníš jedno-dve slova v slovenčine, tak potom musíš zmeniť aj 4-5 slov, a keď to robím viac krát, tak sa dačo môže prehliadnuť. Potom ma napadlo, že ak by som to písal v bodoch (nádych osnovy), tak by to možno bolo lepšie napísané.

          Mal som ešte lepšie pred odoslaním skontrolovať. Ale vôbec by ma nenapadlo, že sa nebude dať po zverejnený upraviť už vôbec blog.

          človek z Prešovského kraja
          • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 17:11
            Avatar mark   Používateľ

            Blog -> Môj pohľad na linuxos.sk -> Upraviť zápis

    • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 12:27
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      "Kto je múdry stavia mosty kto je hlúpy ten je sprostý."

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 16:48
      Avatar mark   Používateľ

      Ja som rád, že je to taký komunitný web. Najzaujímavejší obsah je tu v diskusiách pod článkami a vo fóre. Áno, treba zapnúť filtrovanie :). Myslím, že veľa ľudí odradí niečo napísať, lebo je tu silná kritika od tých skúsenejších, ale tipujem, že väčšina z nich je tu okrem kritiky ticho.

      • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 17:13
        Avatar mark   Používateľ

        Ale vecná kritika sa samozrejme cení.

        • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 17:27
          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

          Mark toto je užívateľ, čo tu chodil asi dva roky pod nickom debian+. Doteraz som si myslel, že je len momentálne zaostalý, po piatkovej akcií je jasné, že je čistý psychopat. Ukázal sa čo dokáže. Nechcel by som byť v jeho hlave, keby som tu skopčil čo mi písal, asi by sa niekomu spravilo zle. Ja ho len ľutujem

          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
          • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 17:37
            Avatar mark   Používateľ

            Všetci sme božie deti. Som ho nespoznal :)

            • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 17:47
              Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

              Keď sme mali videochat, tak viacerí spomínali, že by ho chceli aj vidieť, ja nie :)

              Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
              • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 17:56
                Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

                ja som ochotný zaplatiť za stretnutie s debilianom, wlasatým a samoulamou (po korone samozrejme) minimálne útratu v krčme by som kľudne zatiahol

                Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
                • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 18:51
                  Avatar distefano wattOS, Xubuntu minimal,  Používateľ

                  Ja by som osobne stretnutie so spominanymi zo zvedavosti tiez riskol. Pamatam sa, ze tu v minulosti tolko ludi vyfasovalo od nich slovne nadavky, urazky az nepochopitelne ponizovania, ze by som sa cudoval, keby sa to cele nezacalo pastou do nosa ci kopancom do rozkroku. Nepredpokladam vsak, ze hociktori z nich by sa odvazil prist na taketo stretnutie.

                • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 19:05
                  Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor

                  Samalama nie je štandardný itčkár, oni majú väčšinou vlastný jazyk (ako wlasaty a debian), skôr je cholerik samouk. Ale rád by som taktiež videl ich skutočné osoby naživo :-)

                • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 12:06
                  Avatar samalama   Návštevník

                  ... ja som ochotný zaplatiť za stretnutie...

                  si myslis, ze si ma mozes len tak kupit?! a kolko by si dal...?

                  • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 12:18
                    Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor
                    si myslis, ze si ma mozes len tak kupit?! a kolko by si dal...?

                    Ja mám stále pocit, že by bola s tebou sranda na pive :-D

                  • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 15:34
                    Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

                    ved som pisal ze zaplatim utratu pri bare ;-) zase az tak po tom netuzim ze by som vam platil za ucast

                    a suhlas s Pavlom, stebou podla mna by bola sranda, najma ak by tam boli debilian a wlasaty a mohol by si do nich rypat

                    keby tento portal mal moznost davat pluska tvoje prispevky by mali odo mna najviac

                    Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
                    • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 16:22
                      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor

                      Bude, len ešte neviem, ako budem zobrazovať a čo robiť s nízko hodnotenými príspevkami.

                      • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 17:21
                        Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

                        super to sa tesim

                        moj nazor: posudenie hlasovania by som nechal na ludi, len nech vidno počet + a - a kazdy mech si zoberie z toho co chce

                        Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
                      • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 18:32
                        Avatar uid0 Debian  Používateľ

                        Hodnotu urcite nezobrazovat, max. iba mechanizmus na vyber odpovede na otazku. Nezavadzaj negativne hodnotenia. Co sa tyka komentarov, tak by som ani pozitivne velmi neodporucal alebo aspon nezobrazoval ich hodnotu.

                        https://boingboing.net/2014/09/15/downvoting-considered-harmful.html

                        Debian. apt-get into it…
                      • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 21:19
                        Avatar samalama   Návštevník

                        a co na to jan tleskac? ehm teda dusan debilian- krehel...

          • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 17:54
            Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

            akože doteraz som bol na pochybách či Kreheľ je debilian (myslím že prvý to nadhodil samalama), ale nechce sa mi veriť že by existovali viacerí ľudia čo takto píšu a ešte to idú obhajovať že to je OK (teda debilian sa snaží navodiť dojem že až traja = kreheľ, debian+ a debian-)

            už som čítal zopár rukou napísaných vyjadrení na súd od ľudí s IQ9 a tie dávali väčší zmysel ako toto

            a ak je pravdou že to po sebe 3 krát čítal, tak tu už nepomôže ani svätená voda

            na pobavenie v prílohe rozsudok jedného veľmi zaujímavého sporu (a nie bohužiaľ som nemal možnosť sa tohto sporu zúčastniť, našiel to kolega pri lustrovaní judikatúry) - naozaj stojí za prečítanie (body 1-7 odôvodnenia, zvyšok sú právne drísty)

            Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
            • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 18:10
              Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

              Toto musí byť za trest, niečo také obhajovať :) Dík, začni skladať pesníčky ako Ivo Jahelka, jeho brzdil ešte Komunizmus, že nemohol spievať úplne o všetkom.

              Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 06.11.2020 | 13:37
        Avatar redhawk75   Používateľ

        no  mne kritika nevadi.

        mna presla chut pisat sem vdaka istym, priznavam, aj nepochopeniam, v komunikacii.

        a zistil som ze radsej sam sebe ako pre portal.

    • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 18:19
      Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

      Dokazal by som napisat AI, ktora by generovala viac zmysluplnejsi text...

      git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
      • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 18:22
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

        Tej inteligencií sa hovorí "random".

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 19:48
          Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

          lorem ipsum myslíš ??

          Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
          • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 20:04
            Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

            Nie, to je pre neho nedosiahnuteľná meta. Fakt sa nevyžívam v jeho problémoch a ani by som nechcel žiť v jeho hlave. Ako som kedysi písal, ešte nedávno som mal rovnakého kolegu, čo chodil nonstop na preliečenia a potom je pár dní v pohode, narozdiel od neho, on o svojom probléme vie.

            Rozhodne by som to nechcel zažiť na vlastnej koži. Preto som ho nejaký čas nekomentoval, lebo viem aké ťažké to pre neho je. Teraz už chcem len aby odišiel a to je všetko.

            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 21:36
      Avatar samalama   Návštevník

      a je to tu! normalne mu preskocilo! stretli sa mu valce s ventilmi... :D :D :D retardacia v priamom prenose...

      pukance su malo. chcelo by to odchytavat jeho komunikaciu. musi to byt masaker...

      • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 10:53
        Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor

        Ty nikdy nesklameš :-D

    • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 25.10.2020 | 22:25
      Avatar ra100   Návštevník

      linuxos nie je korporatny web takze ocakavania nie su na mieste.

      predpokladam, ze je to komunita programatorov, ktora kazdemu navstevnikovy nemusi sadnut.

      takze, prevadzkovatel webu nemusi mat cas na rozne rozsirovanie a dokonca to nemusi byt ani jeho zaujem.

      mne osobne to tu sedi a tento web patri medzi moje najnavstevovanejsie, kedze sa venuje linuxu.

      nazov je uzasny a hrdy - linuxos.sk a web je minimalisticky, co jednoznacne preferujem, ako developer.

      • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 00:23
        Avatar benson Fedora  Používateľ

        ++

    • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 09:10
      Avatar uid0 Debian  Používateľ

      Ja sa Dusanovi Krehelovi ospravedlnujem. Som si isty, ze som v minulosti mal na jeho adresu poznamky, najma pretoze jeho spravy sa mi zobrazovali v citacke a ja som ich vyhodnocoval ako spam. Kazdopadne moj pristup nebol najlepsi. Su tu aj ini s ktorymi sme si urcite co-to pomenili, ale ti to urcite ustali bez ujmy. Apelujem tiez na ostatnych aby sa krotili, som si isty ze to nepomaha ani jemu a ani vam. Ja sam sa obcas nezdrzim v istych kruhoch vyhrotenych vymen, ale bez vulgarnosti a smerovania voci osobe (ad hominem) a sam na ne zabudam 5 minut po, no kazdy to zvlada inak. Pokial nemate zaujem ho mentorovat, radsej sa zdrzte. Budete tiez kludnejsi.

      btw nemam pocit, ze Debian+ je rovnaka osoba, aj ked vychadzam iba z minima vstupov.

      Debian. apt-get into it…
      • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 09:54
        Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

        Je to debian+. Po tom co tu a na abclinuxu niekolkokrat pourazal pracu ludi, ktori robia na komunitnych projektoch zadarmo su reakcie na neho este velmi mierne. Amater, ktory nic nedosiahol ide poucovat ludi z praxe, ako maju robit svoju pracu a zadarmo. Vysvetlovali sme mu to priatelsky, mierne a neskor aj raznejsie uz X krat bez vysledku, on sa mentorovat totizto neda, pretoze je v svojej hlavicke presvedceny o tom, ze iba on je ten najsamlepsi hacker, ktory nas ma ucit ako sa to ma spravne robit. Iba pre propomenutie co je to za pacienta 1, 2, 3, 4. V skratke - jeho jediny verejny projekt vydrzal dva tyzdne, kym ho nezrusil kvoli tomu ze mu niekto sundal live po tom, co do gitu umiestnil aj konfigurak s heslami na FTP. 

        git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
        • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 13:51
          Avatar uid0 Debian  Používateľ

          V kazdom pripade ked to nema zmysel, tak naco sa rozculovat? Ved uz len kvoli sebe to sprav. Tiez niekde niektorych ludi citat nemusim, tak ich blokujem niekedy prostriedkami portalu a niekedy userjs/tampermonkey. Whatever works.

          Debian. apt-get into it…
          • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 18:08
            Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

            Ja sa uz davno nad tym co niekto napise na net nerozculujem. Zmysel to ma, aspon sa trochu pobavim. :)

            git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
        • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 15:27
          Avatar Dušan Kreheľ Debian  Používateľ

          Na ceckovanie nových verzie už bolo niečo vytvorené (a nechcelo sa mi to viac prípadne šperkovať) a moje distro bolo skôr pre frajerinu (a nejak nemalo vypĺňať nejakú prázdnotu medzi distribúciami, tak som to zabalil).

          človek z Prešovského kraja
      • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 09:55
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

        On je úplne čistý blázon. Rovnako ako samalama ho poznám z Ábička a je to debian+. Prial som si aby tu nikdy neprišiel, ale márne.

        Príklad z dnes: Vo fóre sa užívateľ Koli pýta prečo mu proces gnome-nautilus stále hrabe na disk.

        No a ten ja neviem ako to nazvať, proste magor mu poradí ako zistí proces ktorý hrabe na disk. Vieš koľko som musel nabrať energie do seba aby som mu zas nenapísal, že je úplne tupý kokot. Toto skončí tak, že buď ja dosiahnem desiatu úroveň osvetlenia, alebo on zmizne a keď nezmizne, tak ho zmizím ja.

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 10:51
          Avatar distefano wattOS, Xubuntu minimal,  Používateľ

          Uz sme doma, bud tu budeme pokracovat dalej len registrovani a prihlaseni, alebo nastane situacia, ze sa vsetci budeme nazyvat vyrazmi, ako pouziva jeden z tych, ktory by sa tomu mal vyhybat v prvom rade. A od toho cloveka z Presovskeho kraja prejdime konecne na ine temy.

    • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 11:58
      Avatar samalama   Návštevník

      POZOR, POZOR! domena a web krehel.sk je opat aktivna (asi si za tie roky nasporil par euro na registraciu a hosting). zeby sa chystal nejaky novy projekt...?

      • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 26.10.2020 | 18:06
        Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

        tak snad si ju zabezpeci lepsie nez pred tymi 4 rokmi :D

        git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
    • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 10.11.2020 | 20:18
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor

      ehm. chcel som napisat reakciu, ale precital som si komentare a tak som si to rozmyslel. Taky druhy Blaha ....

      • RE: Môj pohľad na linuxos.sk 20.11.2020 | 23:58
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

        Blaha aspoň nechodí na odborné portály. Zrejme má po sledné kúsky sebareflexie aj keď je magor.

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org