Užívatelia (nielen) Ubuntu ...
Vždy spolu s vydaním každej novej linuxovej verzie je zverejnený aj zoznam súčasných chýb a bugov, alebo prípadne známych inštalačných problémov pre danú linuxovú distribúciu.
Musí vám byť jasné, že v zmysle sloganu "EXPERIMENTUJTE s Linuxom !" na ktorý ste boli vyzvaní a pozvaní všetci do jedného, je pre vás asi ten prvý krok pri používaní Linuxu, pozrieť si/preštudovať si konkrétny (U10.10) zoznam bugov (chýb) a momentálnych problémov verzie 10.10.
Nielenže sa vyhnete množstvu problémov alebo zlým postupom (napr. ako upgrade z beta na plnú verziu a pod.), ale aj vydáte to známe "niečo naviac pre Linux, čiže pre seba" a tak ho hravo zvládnete ...
:-)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
a podobne featurky ... o live DVD ani nehovorim ...
Pokúšal som sa chrutnuť s Inteláckej architektúry na ARM Debiana v SDkarte. Klasickou cestou to nejde. ARMáckeho Debiana som tam narval cez debootstrap. Tak si hovorím chrootnem sa cez mobil, ale zistil som že nemám modul na ext2, ale to som už musel valiť do práce. Takže buď tam hodím modul ext2, alebo vytvorim loopdevice na FATke. Ešte somozrejme chcem vyskúšať cez emulátor ARMu sa chrootnuť s Intelu priamo na ARMa, však uvidíme.
:-)
Poprosím Ťa dať sem neskôr Tvoje skúsenosti (možno aj článok) o experimentovaní s Linuxom ...
Srdečná vďaka.
U mňa je to jednoduchšie. Zobral som predžuté Ubuntu, a zrazu som mal mikronotebook.
Na nete o tom toho veľa nieje, tak keď to dokončím, môžno niekoho poteším.
PS: Ten maník čo napísal tie skripty, mal určite aj v počítači ARM a vtedy je to všetko jednoduché, nič pre mňa :D
Mimochodom, grafiku Ti to dalo len cez FB alebo niečo iné, rozumnejšie?
uname -a
na koncovom zariadení, hoci aj cez SSH ak tam nemáš klávesnicu.Inak, ak chceš build from scratch, tak sú na to rôzne toolkity ktoré priamo vygenerujú pre cieľovú platformu bootstrap aj s busyboxom a niektorými inými balíkmi ktoré chceš. Ale, radšej by som odporučil zo stránky kde si bral jadro zobrať aj návod na rebuild a ich pôvodný konfig pre jadro. Ten si potom v pohode rekonfiguruješ a podľa návodu a tak isto aj preložíš.
PS.: na začiatok by som odporučil kľudne aj ten debian, alebo ubuntu. Ale pre ARM. Ale s jadrom ktoré Ti tam bolo schopné naštartovať. Inak sa budeš zbytočne dlho zdržovať.