Rozdielna kvalita frafickeho zobrazenie stranok XP/Ubuntu
Mam dualboot XP a Ubuntu 10.04.
V prehliadaci (FF 3.18) sa mi vsak zobrazuju stranky v rozdielnej kvalite.
V XP je to vsetko pekne vyhladene, obrazky ciste, pisma hladke, v Ubuntu je to vsetko kostrbate. Co a kde mam nastavit?
Rozdiel je len v prehliadaci, v systeme je vsetko super ciste a vyhladene. Porovnaval som jednotlive nastavenia FF v XP a v Ubuntu a zdaju sa mi rovnake. Mozno som prehliadol daku drobnost, fakt neviem.
Vopred vdaka za rady.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Obrazky su vsak nadalej kostrbate.....
Obrázky sú kostrbaté keď máš zmenenú veľkosť v prehliadači. Neviem aká je k tomu skratka na default , myslím že CTRL+0, ale lepšie je to vymazať z menu priamo. FF 3xx už nemám.
A to vyhladzovanie sa nastavuje pri gnome kliknutím na plochu a niekde tam je to schované. O dve záloźky od zmeny pozadia, teda v nastavení fontov. Pri pouźití Unity alebo niečoho iného to však môže byť schované niekde inde.
Ten tvoj Linux ho nemá v repozitároch ako nejaký uodate ??
:-)
Neboj.
Doinštaluj si urýchlene do FF 4 tento add-on a tak odblokuj doplnky:
https://addons.mozilla.org/sk/firefox/addon/add-on-compatibility-reporter/?src=api
A všetko bude v FF 4 v ok.
:-)
Vyriesil to prechod na FF 5 a s touto pomocou mi slapu aj vsetky doplnky.
Zelam vam prijemny a vesely den.
Pretože je bezpečnejší (objektívne). Doplnky, ktoré nie sú oficiálne pre FF5 spustíš aj cez ten hore spomínaný add-on ..
spustíš
Preto davam unstable, len ked naozaj musim.
Mal by som sa obavat? Konkretne ako napriklad ma moze niekto napadnut ked mam starsi FF?
Pouzivam noscript, quickjava, adblock plus, foxyproxy. Tj. blokujem flash/java/javascript, blokujem reklamy a idem cez proxy.
Dik za info.
Príklad:
otvor si v Linuxe, pre potreby Tvojho dietata, ktorá Ta otravuje Java hrami, stránku www.minecraft.net a zistíš, že sa Ti snaží nainštalovať nedôveryhodné Java add-on. Je iba na tebe, či si pustíš tento kód do prehliadača, nezabudni že v MS Windows to môže spôsobiť ozajstnú katastrofu, a u Linuxu spomalenia, vzhľadom na nezištné aktivity ...
Pozri si zoznam opráv pre FF5 a zistíš, koľko vecí je zaplátaných ...