Dobry den, chcel by som sa spytat na par otazok. Na zdielanie dat pouzivam sambu, no chcel by som sa dostat k datam aj z mobilu, kde nieco ako miesta v sieti nemam, je nejaky program, ktory by to umoznil? Dalej by som sa chcel opytat, aky download manager odporucate, neviem ako to bude fungovat tu, kedze nemam graficke rozhranie, ale chcel by som nieco tak, ze nakopirujem linky a uz si to samo stahuje, nieco ako jdownloader vo windowse. Takisto by ma zaujimalo, ci existuje nejaky softik, ktory by mi posielal na mail nejake notifikacie, napr ze sa nieco dostahovalo, malo miesta na disku atd. No a jeden problem, ktory sa mi naskytol s apachom je, ze ked zadam IPcku, tak nomralne mi ukaze It Works!...ale ked som si tam dal testovaci subor a.rar tak mi ukazalo, ze Forbidden You don't have permission to access /a.rar on this server. Predpokladam, ze treba nastavit len prava priecinku www. Kedze na apache, je pristup aj z vonku, teda nielen z mojej domacej LAN siete, chcel by som preto opytat, ake prava tomu mozem dat, lebo 777 asi nebude najlepsi napad, alebo ano? Dakujem za odpovede :)
notifikacie -- nagios
"chmod -a +r a.rar" by malo stacit -- kazdy to moze citat. Alebo zmen suboru vlastnika tak, aby to bol taky isty ako uzivatel pod ktorym apache bezi a potom staci "chmod -g +r a.rar"
-a znamena all -- vlastnik, grupa aj vsetci
-g znamena ze zmenis prava pre grupu
+r znamena ze pridas pravo na citanie
;-)
a zobrazuje to z ~/public_html
takze kazdy si moze mat svoju hromadku bez toho aby bolo treba nasilim menit nieco v apache root.
Diky