na HP 4510s som nainštaloval Ubuntu 14.04 a nemožno sa pripojiť do wifi sietí.
HP nejde WIFI
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
na HP 4510s som nainštaloval Ubuntu 14.04 a nemožno sa pripojiť do wifi sietí.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Daj sem výstup lsusb.
ivka@ivka-HP-ProBook-4510s:~$ lsusb
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 008 Device 002: ID 062a:4101 Creative Labs
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Zdravím páni
už pár dní mám podobný problém v Linux Mint 17.1 Cinnnamon s HP DV 6000 , wifi sa mi podarilo rozchodiť ale vždy po reštarte to musím cez terminál spustiť. Za svet neviem prísť na to kde a ako to uložiť.
Kernel 3.13.0-37
ide o kartu 03:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM4311 802.11a/b/g [14e4:4312] (rev 01
lsmod | grep b43
b43 356470 0
bcma 42043 1 b43
mac80211 546051 1 b43
cfg80211 409394 2 b43,mac80211
ssb 51854 2 b43,ssb_hcd
dmesg | grep b43
[ 1907.610232] b43-phy0: Broadcom 4311 WLAN found (core revision 10)
[ 1907.652042] b43-phy0: Found PHY: Analog 4, Type 2 (G), Revision 8
[ 1907.976049] b43-phy0: Loading firmware version 666.2 (2011-02-23 01:15:07)
Keď chceš aby sa ti zapol pri nabehnutí Xiek, tak spúšťaj ten skript z .xinitrc a dopíšeš tam niečo ako exec script.sh &
nema to aj HW vypinac? v live rezime wifi sla?
laptop HP 4510s a HP 4525s majú chybný wifi modul ktorý časom proste prestane pracovať.
Vlastním druhý spomenutý a po výmene wifi modulu šlape všetko OK. Tieto dva modely majú proste smolu.
Aj ked to opravíš tak to po čase prestane ísť. Prikladám návod ako na to:
Toť vsjo.
Vďaka, ale nasledovalo:
ivka@ivka-HP-ProBook-4510s:~$ apt-get update
E: Súbor zámku /var/lib/apt/lists/lock sa nedá otvoriť - open (13: Permission denied)
E: Adresár /var/lib/apt/lists/ sa nedá zamknúť
E: Súbor zámku /var/lib/dpkg/lock sa nedá otvoriť - open (13: Permission denied)
E: Nedá sa zamknúť adresár na správu (/var/lib/dpkg/), ste root?
ivka@ivka-HP-ProBook-4510s:~$ apt-get install linux-headers-$(uname -r|sed 's,[^-]*-[^-]*-,,') broadcom-sta-dkms
E: Súbor zámku /var/lib/dpkg/lock sa nedá otvoriť - open (13: Permission denied)
E: Nedá sa zamknúť adresár na správu (/var/lib/dpkg/), ste root?
ivka@ivka-HP-ProBook-4510s:~$ modprobe -r b44 b43 b43legacy ssb brcmsmac
modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod-module.c:777 kmod_module_remove_module() could not remove 'b43': Operation not permitted
modprobe: FATAL: Module ssb is in use.
ivka@ivka-HP-ProBook-4510s:~$ modprobe wl
modprobe: FATAL: Module wl not found.
No ale samozrejme ze tieto operácie vykonávame ako ROOT.
Čiže pre každý jeden príkaz ešte vložíš:
alebo sa rootneš do systéme príkazom:
Ak nemáš heslo pre roota tak zadáš:
Vyskočí ti zadanie hesla pre tvojeho usera a potom dva krát po sebe napíšeš nejaké heslo pre roota.
vid priloha
Máš pošahaný source list.
aha......
ked das:
prebehne?
Pockaj :D
mas vobec internet na tom laptope?
Ak nie tak napoj kabel.
Načítavajú sa zoznamy balíkov... Hotovo
Vytvára sa strom závislostí
Načítavajú sa stavové informácie... Hotovo
Prepočítava sa aktualizácia... Hotovo
0 aktualizovaných, 0 nových nainštalovaných, 0 na odstránenie a 0 neaktualizovaných.
ale ten net ti tam teda frci, hej?
..
<div> <div>na HP 4510s som nainštaloval Ubuntu 14.04 a nemožno sa pripojiť do wifi sietí.
</div></div>
To je síce pjekné ale či ti ethernet (kábel) ide.
priloha
To vazne moze nejaky uzivatel zmenit heslo rootoviv Ubuntu ? Ja pouzivam PCLinuxOS, no predtym som dlho pouzival Lubuntu a toto sa mi velmi nepaci ak sa to da.
nie, iba prvy uzivatel, ktory bol vytvoreny pri instalacii ...
No ale pokiaľ má aj druhý užívateľ admin práva tak môže aj ten.
ano, pokial je v sudoers
Mýliš sa. Ubuntu 14.04 má Admin kontá definované jednoduchou pracovnou skuponou ktorá je definovaná v sudoers. Takže nie user, ale jeho pracovná skupina. Jediné čo sa v poslednej dobe zmenilo je to, že sa zmenila skupina pre sudo z wheel na admin a neskôr na sudo.
To však nič nemení na fakte, že nastavovať heslo na root-a a tým pádom jeho odblokovanie je v dnešnej dobe na desktope nezmysel aj keď to môže vykonať len autorizovaný super užívateľ. V prípade servra je to už iné, servre obvykle nespravuje užívateľ typu BFU. Teda, ak si niezriadil virtiálku za účelom pripojenia sa do bot centra ako zombík rozposielajúci SPAM nielen cez emaily.
teraz
Ty si tatar.. Stale si mi neodpovedal ci ti tam ide internet. Dostanes sa z toho laptopu na net aj bez pouzitia spomenutej nefunkcnej wifi?
A ako, keď je tu iba wifi?
Kde ako?
Pozri, ten navod co som ti poslal ti vyriesi problem s WiFi ale musis byt pripojeny na internet cez kabel inak ci nemas ako nainstalovat ten WiFi modul.
Takze napoj sa na kabel a urob tie prikazy este raz.
posledné dva príkazy je fail
ivka@ivka-HP-ProBook-4510s:~$ sudo modprobe -r b44 b43 b43legacy ssb brcmsmac
[sudo] password for ivka:
ivka@ivka-HP-ProBook-4510s:~$ sudo modprobe wl
modprobe: FATAL: Module wl not found.
ivka@ivka-HP-ProBook-4510s:~$ ^C
ivka@ivka-HP-ProBook-4510s:~$
solved
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCUQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D4VVosf9p5GM&ei=9dnsVJu6MsqxUYLMguAM&usg=AFQjCNE3gZWHZlldN-wRjpow8Le9-2s-wA&bvm=bv.86475890,d.d24
Krása.