Chcel by som si nainstalovat server, viem, ze ubuntu server je dobre popisany. Preco sa vobec vymyslel (ubuntu server), ked ja mozem z lepsieho PC urobit server jednoducho nainstalovanim Apache2? A urobit Virtual Hostov? Su tam nejake vylepsenia, oproti Apache2?
UbuntuServer
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
hm, security?
Ze ty si nejaky trol?
Cize najdolezitejsi rozdiel je v ochrane. Cital som, ze aj Virtual Hostovia sa tam daju zobrazovat v Grafickom, prijemnejsom rezime,a aj odblokovat neziaduca posta. Je to spojene aj s emailovym serverom? Vlastne tie servery, emailovy, postovy... su nainstalovane spolu? Prave idem o nich citat 3 krat, ale asi musi zakaznik rozhodnut, ake sluzby chce mat a platit. Zatial som cital o apache2, ale nepodarilo sa mi ho spojazdnit, ale pracujem na tom.
Nie. Ubuntu server má vo východzom stave nainštalované balíky zodpovedajúce serveru a nie desktopu. Samozrejme Že si ich môžeš doinštalovať do desktopu, ale ...
Zákazník, zatiaľ som čítal.... To si robíš srandu ? Chápem potom ze tzv. zákazníci nadávajú na Linux. Chlapče, zákazník je náš pán ! Teda ak si za to platí. Daj ruky od toho preč a študuje testujem skúšajú uč sa ale NEPREDAVAJ ! Ja skratka nemám slov.
To je v poriadku. Zákazník, ktorý mu na to skočí bez zmluvných pokút si iné ani nezaslúži.
Dobre. Je tam viac balikov, lepsia ochrana, a servery ako je DNS Server, LAMP Server, Mail Server... sa instaluju ako sluzby na zelanie zakaznika. Kedze server nema X Window, prikazy sa zadavaju v textovom rezime, cize musim sa na to pripravit, najma na tie prikazy.
Áno na spravovanie serveru by si sa mal spriateliť s terminálom, samozrejme na domáce používanie môžeš použiť aj grafické prostredie, ale to ti aj tak nepomôže spravovať web server a emailový server. Teda nejaké klikát existujú, ale nepočul som na ne dobrého slova.
ty vole, zacali prazdniny :D
+1 :D
začni sa učiť a použi Debian
Preco sa vobec vymyslel (ubuntu server), ked ja mozem z lepsieho PC urobit server jednoducho nainstalovanim Apache2? Apache sa neda porovnavat s Ubuntu serverom. Ked uz tak apache je podobny Lighttpd, IIS na Windows a pod (alternativy pre Apache)
Inak ako platformu serveru radsej odporucam Debian ako Ubuntu.
Balík Apache je východzou súčasťou inštalácie Ubuntu Server.
ano sucastou.
ano ja viem.
Takže si predsa len pochopil čo je východzou súcasťou metabalíku ubuntu server a tvoju otázku si si zodpovedal sám.
Čavko Joseph, myslím, že si mladý chlapec, odhadujem ti vek tak na 15-16 alebo menej, čo je OK. Som rád, že sa snažíš tráviť čas na tieto veci na miesto počítačových hier. Tak ti fandím, nech sa niečo nové naučíš v informatike. Je to určite lepšie ako tráviť čas na hry. Fandím ti, nech sa ti to podarí :D
tato stranka prave dosiahla svoje dno
Takže odteraz môže byť táto stránka na tom lepšie, a čo ako sú na tom ostatné stránky? Ako si zmerám na vedľajšej stránke koľko jej chýba ku dnu?
Stránky tvoria užívatelia, takže ->
Let it be :)
A tak nejak vvvvotom to je.