Kde se tu hlásí spam?
https://linuxos.sk/spravy/detail/gnu-bash-vanocni-tipy/#link_288490
Kde se tu hlásí spam?
https://linuxos.sk/spravy/detail/gnu-bash-vanocni-tipy/#link_288490
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Ved ti len poprial a chcel aby si si cez sviatky zahral :)
vdaka, zmazane.
Dorobím nejaké tlačidlo na reportovanie spamu. V poslednej dobe to so spamom vyzerá divoko a nestíham všetko mazať.
Tie SPAMy sem asi lozia z vyhľadávača po zadaní nejakého kľúčového slova (ktoré vyhovuje maskovaniu toho mallware). Oživujú tak dávno vyriešené diskusie ktoré zapadli prachom.
Nebolo by teda dobré to tlačítko vymaľovať na hráškovo červenú ak je rozdiel medzi prvým a posledným komentárom viac ako rok, alebo dva?
Mažem to obdeň, teraz som trochu oddychoval. Pokiaľ bude hotová funkcionalita čo písal Mirec, tak to kľudne hádžte všetci do tohoto vlákna.
Mame dalsi.
a dalsi.
Done.
Tu a Tu.
Nejako sa to tu rozmohlo. Fakt by bolo dobre pouvazovat co stym.
done
TU
a TU
zmazane.
Čau brácho, prečo to nemažeš úplne, ale len skrývaš. Tento agresívny spam mažem úplne.
som to len skryl? ok, dam pozor na to.
Aj TU.
Done.
Toho spamu tu je viac a viac. Uz sa nad tym niekto zamyslal co stym?
Done, dík za upozornenie. Spamom sa to zasiera na viacerých fórach. Chce to trpezlivých čističov.
TU
done
zablokovat pouzivatela:
kumarfield29
Je preč :)
usiel a zbabelec? :)
Nie, zmazal som ho, dnes som mazal už druhého, nejaký Ind nám tu registruje robotov za misku ryže :)
To je vrchol. Niekedy si kladiem otázku čo to komu pomôže že sem hodí spam v cudzom jazyku?
Ani ako SEO spam sa to nehodí, linky sú totiž automaticky nofollow.
Otázka čo s tým? Aktuálne mám hotové nahlasovanie príspevkov, ale nestihol som dorobiť notifikáciu pre administátorov, ale aj tak to môže byť pre adminov namáhavé každú chvíľu niečo mazať.
Stačí aj notifikácia, ja s tým nemám problém to mazať.
Tak prídeš na miesto kde sa predávajú takéto služby (spamové) a zrejme to niektorí ponúkajú tak, že to nahádžu bárs kde. Tie drahšie služby asi budú rozlišovať aj región.
A otázka znie prečo? Čo z toho majú? Ide len o nejaký link.
Sem tam tam niekto klikne a občas možno niekto klikne na reklamu, alebo je tam nejaký Flash hack a pod., vždy ide o prachy.
Tak nahlasovanie by hádam bolo hotové (ikona vlajky).
super
Dnes vysiel na root.cz pekny clanok.
Citujem:
Na začátku je třeba ujasnit jednu věc: čtenář nerovná se diskutující. Statistiky, které jsme si z názorů pod články zpracovali, hovoří jasně: zatímco Root má přibližně dvě stě tisíc měsíčních čtenářů, diskutují desítky stejných lidí. Dvacet lidí tvoří třetinu diskusních příspěvků a padesátka jich vygeneruje polovinu.
Skutečně odborných debat je velmi málo, místo toho čtenáře nejčastěji obtěžuje nekonečné povídání, hate nebo trolling několika málo diskutujících. Příliš otevřené prostředí tedy způsobilo paradoxně opačnou situaci: diskuse zasypává úzká skupina lidí, čtenáře už obsah jejich povídání nezajímá a často se bojí do diskuse přispět. To je špatně.
Odrazuje nám to čtenáře i některé autory. Zaznamenali jsme názor, že Root je kvůli některým diskutérům „toxický“ a proto k nám tito autoři nemají důvod psát. I v diskuzích se často objevují zmínky, že některé příspěvky jsou mimo téma. Protože sami vnímáme, že je potřeba to řešit, rozhodli jsme se pro velkou změnu.
Asi by som fakt pristupil na GEO blokovanie. Nemyslite?
Tým efektívne odrežeš napríklad pracovníkov v medzinárodných spoločnostiach, alebo nadnárodných korporáciách.
Bolo by dobre popozerat logy pristupov. Ak sem chodi niekto z Indie realne tak ok ale silno moc o tom pochybujem.
No, zaujímalo by ma koľko by trvalo kým by si prepli IPku cez VPN alebo TOR. Indovia sú naozaj šikovní, hlavne v obchode.
Možno by pomohlo vygenerovať ľahký alarm na orevanie, pardon overenie nového užívateľa čo rovno zavesí blog.
Možno captcha alebo nejakú otázku po slovensky.
To znie zaujímavo, a určite sa osvedčí slohová úloha o znení:
${random} + ${random} plus tisíc (číslom).
Si bol vždy ftipalek :)
Alebo si tie IP adresy chcel kontrolovať ty? V tom prípade by ma zaujímalo odkiaľ vezmeš aktuálnu GeoIP databázu. Pár krát mi podobné štatistiky pekne zblbli. A navyše existujú IP adresy ktoré síce prislúchajú kontinentu, ale už neprislúchajú krajine. Napríklad náš firemný proxy/NAT.
Jasne súhlas, som proti IP mimo Slovenska, keď som teraz viac v prdeli.
Andrej dík, zásobuješ nás nahlásenými spamom a toto berem ako optimálnu cestu ako to mazať.
Predaj faločných papierov tu, tu, a aj tu.
Dík, hotové.
Reklama na herné portály tu, tu a tu linkované tým istým odžívateľom.
user bloknuty, spam zmazany. dik
Vďaka eMDík
Ved uz mame dorobene tlacitko na nahlasenie spamu. Nemusis to vypisovat uz do vlakna.
A kde? Nejako to nevidím. A to ani keď si zapnem JS per LOS. Google Spyware mám blokovaný.
Nebude to fičúra pre registrovaných?
Jo, prave som sa odhlasil a je to iba pre reg.
Správne, tak to má byť. Takže nahlasovanie ostane len pre registrovaných.